© Powered by BT

Please reload

Poslední

Rychlá polévka z brokolice a květáku

March 10, 2017

1/1
Please reload

Zajímavé

Bezlepková tvarohová bábovka

03.07.2017

Dnes se s vámi chci podělit o recept na bezlepkovou bábovku. Ráda mlsám, sladké opravdu miluji už od dětství. Nyní když sama jsem dospělá a jsem matkou dítěte, snažím se abychom mlsali alespoň v rámci možností zdravěji. Můj syn miluje mramorovou bábovku. Objevila jsem jeden skvělý recept na tvarohovou bábovku a ten jsem si, jak je mým zvykem, upravila na zdravější variantu. 

 

 

Co budete potřebovat:

200 g univerzální bezlepkové mouky (používám od Paleta lipnice)

80 g čirokové mouky

100 g kokosového cukru

180 g kokosového oleje či rozpuštěného másla

250 g polotučného měkého farmářského tvarohu

4 ks farmářských či bio vajec

1 prášek do pečiva bezfosfátový

1 1/2 polévkové lžíce tmavého kakaa či karobu 

 

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180°. Vymažte si bábovkovou formu a vysypejte moukou.

Vejce s cukrem šlehejte cca 3 minuty, poté přidejte mouky smíchané s práškem do pečiva, následně přidejte kokosový olej (nechte ho rozpustit buď při pokojové teplotě či ho trošku zahřejte v kastrůlku) a tvaroh a vše řádně promíchejte. Já vše dělám v mixéru na menší otáčky. Když je těsto krásně vláčné, nalijte 2/3 do vymazané formy. Do zbylého těsta přidejte kakao či karob a řádně zamíchejte. Poté zbylou třetinu nalijte též do formy. Aby vám vzniklo mramorování, vezměte vařečku či stěrku a zabořte zhruba do poloviny hloubky obsahu, opatrně opište celý kruh, to celé tak dvakrát. Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 40 minut. 

 

 

Můj tip: Dejte si k bábovce zakysanou smetanu se špetkou skořice či vanilky :-)

 

 

 

 

Sdílet na Facebook
Please reload

sledovat