© Powered by BT

Please reload

Poslední

Rychlá polévka z brokolice a květáku

March 10, 2017

1/1
Please reload

Zajímavé

Zeleninový nákyp

08.05.2017

Zeleninový nákyp je jeden z mých oblíbených "co dům dal" receptů. Můžete ho obměňovat, dle toho, co vám zrovna zbylo v lednici či dle chuti. Má oblíbená varianta je z brambor, dýně, pórku a fenyklu.

 

 

Na 4 vydatné porce budete potřebovat:

600 g  brambor

400 g  dýně

1 fenykl

1 pórek

1 svazek jarní cibulky

máslo na vymazání formy

300 ml  mléka

200 ml  smetany na vaření

1 vejce

5 lžic strouhaného ementálu

bylinky dle chuti, já mám ráda tymián a muškátový oříšek

sůl

pepř

 

 

Postup:

Brambory oloupeme a nakouháme na tenké plátky, propláchneme a necháme okapat. Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek i fenykl nakrájíme na jemno. Do vymazané ohnivzdorné formy vrstvíme brambory, dýni, fenykl a pórek. Navrch dáme nasekanou jarní cibulku. Mléko, smetanu a vejce rozmícháme, přidáme koření a sýr. Zalijeme obsah formy. Navrch poklademe hoblinky másla. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme zhruba hodinu. Po 30 minutách zakryjeme formu alobalem. 

Zeleninový nákyp si můžete dát jen tak či k masu, rybě nebo jen s pečivem. Je výborný i studený. 

 

 

 

 

Sdílet na Facebook
Please reload

sledovat