Kroupové rizoto s chorizem

Tento recept jsem objevila ve svém oblíbeném časopise Apetit. Takto připravené kroupy ocení především muži, pro jejich výraznou a pikantní chuť.


Co budete potřebovat: 400 g krájených rajčat v konzervě 300 ječných krup 250 g choriza 2 snítky rozmarýnu 1 l kuřecího vývaru 1 cibule 1 stroužek česneku Postup: Na rozehřáté pánvi opečte do zlatova plátky choriza. Jakmile jsou křupavé, vyndejte je stranou a do vypečeného oleje vhoďte nakrájenou cibuli s česnekem. Osmahněte do sklovata a přisypejte kroupy. Ty hezky promíchejte, až se obalí ochuceným olejem. Do pánve přidejte krájená rajčata a zalijte vývarem. Jakmile se začne vše vařit, přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni vařit do změknutí - asi 30 minut. Rizoto jednou za čas promíchejte a kontrolujte, zda se nevyvařil všechen vývar. Pokud je potžeba, dolijte trochu horké vody.Když kroupy hezky změknou přidejte sůl, pepř, lístečky rozmarýnu a opečené chorizo. Nakonec můžete na talíři posypat troškou parmazánu.

Zajímavé
Poslední
Archiv
hledat
sledovat
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© Powered by BT