© Powered by BT

Please reload

Poslední

Rychlá polévka z brokolice a květáku

March 10, 2017

1/1
Please reload

Zajímavé

Kroupové rizoto s chorizem

27.04.2017

Tento recept jsem objevila ve svém oblíbeném časopise Apetit. Takto připravené kroupy ocení především muži, pro jejich výraznou a pikantní chuť.

 


Co budete potřebovat:
400 g krájených rajčat v konzervě
300 ječných krup
250 g choriza
2 snítky rozmarýnu
1 l kuřecího vývaru
1 cibule
1 stroužek česneku

Postup:
Na rozehřáté pánvi opečte do zlatova plátky choriza. Jakmile jsou křupavé, vyndejte je stranou a do vypečeného oleje vhoďte nakrájenou cibuli s česnekem. Osmahněte do sklovata a přisypejte kroupy. Ty hezky promíchejte, až se obalí ochuceným olejem. Do pánve přidejte krájená rajčata a zalijte vývarem. Jakmile se začne vše vařit, přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni vařit do změknutí - asi 30 minut. Rizoto jednou za čas promíchejte a kontrolujte, zda se nevyvařil všechen vývar. Pokud je potžeba, dolijte trochu horké vody.Když kroupy hezky změknou přidejte sůl, pepř, lístečky rozmarýnu a opečené chorizo. Nakonec můžete na talíři posypat troškou parmazánu.

 

 

 

Sdílet na Facebook
Please reload

sledovat