Zdravé hranolky ze sladkých brambor


Dnes mám pro Vás svůj oblíbený recept na hranolky ze sladkých brambor. Batáty neboli sladké brambory, které mají díky karotenoidům zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří vůbec k nejvýživnějším druhům zeleniny. Hlízy batát mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění a to díky obsahu betakarotenu, draslíku, vitamínu C a B6, luteinu, kyselině chlorgenové, kyselině kávové, vláknině, pektinu a rostlinnému sterolu.


Co budete potřebovat:

1 kg sladkých brambor (batáty)

kávová lžička mleté skořice

sůl

1 polévková lžíce kokosový olej

Postup:

Troubu předehřejte na 180 - 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejete na hranolky silné cca 1 cm. Dejte je do mísy a smíchejte s kokosovým olejem, přidejte skořici a lehce osolte. Vše řádně promíchejte. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 20min do měka. Jsou výborné samotné jen se zakysanou smetanou ochucenou bylinkami, či jako přílaha ke grilovanému masu.


Zajímavé
Poslední
Archiv
hledat
sledovat
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© Powered by BT