Please reload

Poslední

Rychlá polévka z brokolice a květáku

March 10, 2017

1/1
Please reload

Zajímavé

Zdravé hranolky ze sladkých brambor

13.04.2017

 

Dnes mám pro Vás svůj oblíbený recept na hranolky ze sladkých brambor. Batáty neboli sladké brambory, které mají díky karotenoidům zářivou barvu, obsahují plno vlákniny a patří vůbec k nejvýživnějším druhům zeleniny. Hlízy batát mohou pomáhat v prevenci rakoviny, degenerativních očních chorob, deprese a srdečních onemocnění a to díky obsahu betakarotenu, draslíku, vitamínu C a B6, luteinu, kyselině chlorgenové, kyselině kávové, vláknině, pektinu a rostlinnému sterolu.

 

 

Co budete potřebovat:

1 kg sladkých brambor (batáty)

kávová lžička mleté skořice

sůl

1 polévková lžíce kokosový olej

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180 - 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejete na hranolky silné cca 1 cm. Dejte je do mísy a smíchejte s kokosovým olejem, přidejte skořici a lehce osolte. Vše řádně promíchejte. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 20min do měka. Jsou výborné samotné jen se zakysanou smetanou ochucenou bylinkami, či jako přílaha ke grilovanému masu. 

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebook
Please reload

sledovat
hledat
Please reload

Archiv
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© Powered by BT