Krůtí karbanátky z trouby

Také máte rádi karbanátky? Dnes mám pro Vás zdravější variantu z krůtího masa.

Pro 4 - 6 hladových budete potřebovat:

700g mletého krůtího masa

2 vejce

1 cibule

2 stroužky česneku

1 kávová lžička majoránky

3 polévkové lžíce kukuřičné strouhanky nebo víc dle potřeby

1 kedlubna

sůl

pepř

rýžový olej

Postup:

Troubu rozehřejte na 180-200°C. Do větší mísy dejte maso, přidejte jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, koření, vejce, nahrubo nastrouhanou kedlubnu a vše řádně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a přidejte kukuřičnou strouhanku. Lžící tvarujte karbanátky a pokládejte na plech, vyložený pečícím papírem. Karbanátky lze péct nasucho, či je lehce potřete rýžovým olejem. Pečte cca 30min do zezlátnutí. Ideální příloha je bramborová kaše a salát.

Místo kedlubny lze použít i mrkev, celer či cuketu. Já ráda přidávám i čerstvě nasekanou mátu.

Zajímavé
Poslední
Archiv
hledat
sledovat
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© Powered by BT