Tapiokový puding



Milujete puding, ale máte alergii na lepek a laktózu? Právě pro vás tu mám svůj oblíbený recept na bezlepkový a bezlaktózový tapiokový puding

Co budete potřebovat: - 150g tapiokových perel - plechovka kokosového mléka 400 ml - 400 ml vody - dvě polévkové lžíce rýžového nebo agávového sirupu - 1/2 kávové lžičky skořice

Postup:

Perly vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a vodou a necháme přes noc uležet. Druhý den postavíme hrnec i s obsahem na vařič, za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme rýžový sirup a skořici. Vaříme cca 15 min. Obsah začne houstnout, pokud by byl hustý příliš, doléváme trochou vodu (já běžně dolévám cca 300 ml) či kokosovým mlékem. Rozdělíme do zhruba 6-ti menších misek a necháme vychladnout. V lednici puding vydrží několik dní.

Já ráda navrch přidávám mango s dýňovými semínky a mandlovými plátky. Mango nakrájím a orestuji na ghee masle spolu s ořechy několik minut.

Energetická hodnota na jednu porci je 960kj

Bílkovin 1g, sacharidů 28g, tuků 12g


Zajímavé
Poslední
Archiv
hledat
sledovat
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

© Powered by BT